Metody grillowania

źródło: http://pab58.com/2012/07/

10. Nie wiesz, czy to już? Nie nacinaj mięsa, aby sprawdzić, czy jest już gotowe. Aby dowiedzieć się, czy mięso jest już zrobione najlepszym sposobem będzie użycie odpowiedniego termometru kuchennego lub wykresu temperatury mięsa do przyrządzenia go tak, jak lubisz.

11. Stosuj specjalne podstawki do przyrządzania warzyw oraz delikatnych owoców morza. Dzięki temu nie przykleją się do rusztu, nie rozpadną i nie spalą. Zachowasz, dzięki temu ich wartości odżywcze.
reklama
12. Zastosuj solankowanie, czyli moczenie mięsa w mieszance składającej się ze słonej wody i przypraw przed grillowaniem. Czynność ta dodaje smaku i zapewnia, że mięso pozostaje soczyste.

13. Zaopatrz się w wodę do ewentualnego ugaszenia ognia powstałego w podczas grillowania. Przydatne mogą być także inne napoje popularne podczas grillowania :)

14. Staraj się unikać zwęglania mięsa, które niestety jest rakotwórcze.

15. Ciesz się grillowaniem i czasem spędzonym ze znajomymi. Baw się dobrze!


Być może zapomnieliśmy o czymś. Jeżeli nasz jakieś dodatkowe rady związane z perfekcyjnym grillowaniem podaj je nam w komentarzach.


3 z 3
Metody grillowania Reviewed by MotywacjaNonStop on 13:03 Rating: 5

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.