Pomocne wskazówki - grillowanie

źródło: http://wallpapersmap.com/delicious-grill-food-wallpaper.html

5. Nie grilluj wszystkiego na raz. Zapoznaj się i zapisz czas oraz temperaturę przygotowywania poszczególnych kawałków i rodzajów mięsa. Rozplanuj co i kiedy zaczniesz grillować.

6. Pozostaw co najmniej 30% powierzchni grilla wolnej. Przyda Ci się w sytuacji, kiedy konieczne będzie przełożenie żywności, aby nie spaliła się.

7. Nie przepełniaj powierzchni grilla. Pozostawienie przestrzeni między kawałkami mięsa powoduje przedostawanie się pary (dymu), co pomaga równomiernie przygotować jedzenie i dodatkowo skarmelizować je.

8.Grilluj z zamkniętą pokrywą (jeżeli ją posiadasz). Podnoszenie pokrywy uwalnia ciepło i dym, które grillują mięso.

reklama
9. Zaopatrz się w długie szczypce, nie widelec. Używanie szczypiec zapobiega nakuwaniu mięsa. Używając widelca nakuwasz mięso, przez co traci ono wszelkie soki nadające mu soczystości.
Pomocne wskazówki - grillowanie Reviewed by MotywacjaNonStop on 13:02 Rating: 5

Brak komentarzy:

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Obsługiwane przez usługę Blogger.