Jedz namoczone migdały codziennie rano i zobacz co się stanie!

Każdy z nas lubi podjeść coś między głównymi posiłkami i zwykle jest to coś słodkiego czy niezdrowego. 

reklama
Batonik czekoladowy może i jest kuszący, jednak nie jedynie czego Ci dostarczy to krótka przyjemność z ogromna liczbą kalorii, tłuszczu i cukru. Zamiast tego warto sięgnąć po migdały. A dlaczego?

Jedz namoczone migdały codziennie rano i zobacz różnicę

Migdały są znakomite podczas diety, ale i nie tylko. Wystarczy garść migdałów dziennie, aby zmniejszyć apetyt na węglowodany, zaspokoić głód między posiłkami czy złagodzić objawy stresu. 

Migdały zawierają mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych – witamin i minerałów – takich jak: 


witamina E, witamina A, witaminy z grupy B, błonnik, żelazo, wapń, miedź, magnez, mangan, cynk, potas, flawonoidy, fitosterole, nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas foliowy.
reklama

Jedzenie garści migdałów dziennie (ok. 10-15 sztuk) wpływa niezwykle korzystnie na funkcjonowanie naszego organizmu. Regularne spożywanie tych orzechów pozwala zapobiegać chorobom serca i cukrzycy, obniżyć ryzyko wystąpienia zawału serca, udaru mózgu, miażdżycy, złagodzić objawy stresu, poprawić kondycję skóry, włosów i paznokci, wydolność mięśni, wzmocnić kości, obniżyć ciśnienie tętnicze, poprawić krążenie. Migdały ponadto wpływają na poprawę koncentracji, pamięci, redukują stres, usprawniają pracę układy pokarmowego i trawiennego, wspomagają odchudzanie.



Migdały mają niezliczone korzyści. Warto dodać, że pomagają uzupełnić białka, których potrzebuje organizm, pomaga zachować młodą, zdrową skórę i nieskazitelną cerę, wspomaga w walce z zapaleniem i rakiem, wspomaga zdrowy rozwój płodu. Poniżej zobacz 10 właściwości migdałów, które kobiety powinny wiedzieć.
reklama
Zobacz również: Domowe syropy na wzmocnienie, odporność i przeziębienie!



Niewątpliwym jest, że jedzenie migdałów ma ogromny korzystny wpływ na organizm. Jednak, aby dostarczyć sobie maksymalną ilość wszelkich witamin i minerałów z migdałów warto najpierw namoczyć je, pozostawić tak przez całą noc i zjeść rano. Spożywanie namoczonych migdałów sprawia, że organizm łatwiej je trawi, a tym samym łatwiej i więcej przyswaja zawartych w nich składników odżywczych. Tak więc przed spożyciem namocz migdały i ciesz się ze zmian, jakie otrzyma twoje ciało.
Jedz namoczone migdały codziennie rano i zobacz co się stanie! Reviewed by Sylwia on 19:53 Rating: 5

Brak komentarzy:

Obsługiwane przez usługę Blogger.