Odchudzanie z Ewą Chodakowską - jej 7 dniowy jadłospis

Odchudzanie może być trudne, jeżeli nie wiesz jak się odpowiedni do tego zabrać. Głodówki i wszelkie diety cud nie przyniosa oczekiwanych efektów, a jedynie rozczarowanie lub zrezygnowanie. Utrata zbędnych kilogramów zaczyna się w kuchni od prawidłowego, racjonalnego i zbilanowanego odżywiania.
reklama
Z pomocą nam, jak i wielu osobom przychodzi lubiana przez miliony Ewa Chodakowska, która wspmaga nasze działnia i publikuje wiele gotowych, zdrowych jadłospisów. Może wykorzystać je kżdy, kto chce zmienić swój wygląd i własną sylwtkę. Dlatego pożyczyliśmy menu od Ewy i dajemy go Tobie.

źródło: http://wizaz.pl/Fitness/buty-biegowo-treningowe-adidas

7-dniowy jadłospis od Ewy Chodakowskiej:


Dzień 1
Śniadanie: guacamole po polsku 457kcal

chleb graham – 2 kromki [60g]
awokado - [100g]
otręby pszenne - [30g]
pieprz, mielony - szczypta
bazylia świeża - [5g]
ser twarogowy półtłusty - plaster [50g]
papryka mielona - szczypta
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 3 łyżki [60g]
Zmiksuj awokado, twaróg, otręby i jogurt. Przypraw i zjedź z pieczywem.

II śniadanie: jogurt z makiem i miodem 218kcal
mak niebieski - łyżeczka
płatki owsiane – 2 łyżki
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – ½ szklanki [125g]
miód pszczeli - łyżeczka
Wymieszaj wszystkie składniki.

Obiad: dorsz z porami 595kcal
marchew - średnia sztuka [105g]
olej rzepakowy – 2 łyżki
sok ze świeżej cytryny - do smaku 2 łyżki
pieprz czarny - szczypta
dorsz, świeży - [150g]
por - [40g]
ryż brązowy - pół woreczka [60g]
płatki migdałowe - 1 łyżka [10g]
natka pietruszki - 2 łyżeczka posiekanej [12g]
Rybę posyp pieprzem, ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż plastrami pora i skrop olejem. Upiecz rybę w piekarniku aż będzie miękka (ok. 30min, 180st.). W trakcie możesz delikatnie podlewać wodą. Ryż ugotuj al dente. Zetrzyj marchew, wymieszaj z ryżem i posyp natką.
reklama
Podwieczorek: fasola adzuki ze słonecznikiem 210 kcal
oliwa z oliwek - łyżeczka
fasola adzuki, gotowana, bez soli - [80g]
słonecznik, nasiona - łyżka
pietruszka, liście - [10g]
Ugotowaną fasolę wymieszaj z poszatkowaną natką, słonecznikiem i skrop oliwą

Kolacja: sałatka z pomidorem, rzodkiewką i miętą 314kcal
pomidor - [200g]
rzodkiewka – 4-5 szt. [80g]
mięta zielona, świeża – ½ łyżeczki
oliwa z oliwek - łyżeczka
pieprz, mielony - do smaku
chleb graham - kromka [25g]
ser typu "feta" - [80g];
Wymieszaj pokrojonego pomidora z plasterkami rzodkiewek i kosteczkami sera feta. Skrop oliwą i posyp mięta, pieprzem. Pieczywo pokrój w kosteczkę i opiecz na patelni bez tłuszczu. Powstałymi grzankami posyp sałatkę.

Dzień 2
Śniadanie: twarożek z brzoskwinią 523kcal

jogurt naturalny, 2% tłuszczu - [125g]
ser twarogowy półtłusty - 3/4 kostki [150g]
otręby owsiane - [10g]
chleb graham - kromka [60g]
brzoskwinia - mała sztuka [100g]
miód pszczeli - łyżeczka
Twaróg wymieszaj z jogurtem. Wkrój plasterki brzoskwini, posyp otrębami i dodaj miód. Twarożek zjedz z pieczywem.

II śniadanie: koktajl gruszkowy z miętową nutą 220kcal
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – ½ szklanki [125g]
gruszka - [200g]
mięta zielona, świeża - [18g]
płatki migdałowe - 1 łyżeczka
Zmiksuj wszystkie składniki.

Obiad: kasza z sosem z pieczonych warzyw 570kcal
cebula - mała sztuka [70g]
pomidor - [200g]
czosnek - średni ząbek [6g]
olej rzepakowy – łyżka
pieprz, mielony - do smaku
papryka mielona - szczypta
kasza gryczana niepalona, sucha – ok 5 łyżek [50g]
papryka czerwona - duża [230g]
mięso z podudzia indyka, bez skóry - [150g]
dynia, obrana - [100g]
natka pietruszki - 2 łyżeczki posiekanej [12g]
Obraną cebule, wydrążoną paprykę oraz pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Obraną dynię pokrój w mniejsze cząstki. Warzywa włóż do naczynia żaroodpornego podlej delikatnie wodą. Piecz w nagrzanym piekarniku, aż warzywa zmiękną. Zdejmij skórkę z papryki. Warzywa przełóż do miseczki i zmiksuj. Mięso pokrój w kawałki. Na patelnię wlej 150 ml wody i uduś mięso, na koniec dołóż warzywa. Dodaj wyciśnięty czosnek, olej i przypraw. Danie zjedz z ugotowaną kaszą.

Podwieczorek wersja „na szybko” 171kcal
garść migdałów [30g]

Kolacja: sałatka Nicejska 315kcal
szczypiorek – 2 łyżki
jaja kurze całe - 1 szt. [50g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 3 łyżki [60g]
musztarda - łyżka [20g]
tuńczyk w wodzie - pół puszki [65g]
cebula - [20g]
sałata masłowa – 2 liście większe
oliwa z oliwek - łyżka
Oliwki czarne, marynowane - 5 sztuk [12g]
Pieprz, mielony - do smaku
Jajka ugotuj i obierz. W salaterce wymieszaj poszarpaną sałatę, ćwiartki jaj, tuńczyka, poszatkowaną cebulę i oliwki. Jogurt wymieszaj z musztardą, sokiem z cytryny i oliwą. Sałatkę przypraw i polej sosem.

Podwieczorek wersja „na szybko” 171kcal
garść migdałów [30g]

Kolacja: sałatka Nicejska 315kcal
szczypiorek – 2 łyżki
jaja kurze całe - 1 szt. [50g]
jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 3 łyżki [60g]
musztarda - łyżka [20g]
tuńczyk w wodzie - pół puszki [65g]
cebula - [20g]
sałata masłowa – 2 liście większe
oliwa z oliwek - łyżka
Oliwki czarne, marynowane - 5 sztuk [12g]
Pieprz, mielony - do smaku
reklama
Jajka ugotuj i obierz. W salaterce wymieszaj poszarpaną sałatę, ćwiartki jaj, tuńczyka, poszatkowaną cebulę i oliwki. Jogurt wymieszaj z musztardą, sokiem z cytryny i oliwą. Sałatkę przypraw i polej sosem.

1 z 3


Odchudzanie z Ewą Chodakowską - jej 7 dniowy jadłospis Reviewed by Motywacja Non Stop on 18:26 Rating: 5

1 komentarz:

  1. Ten jad jadłospis mija się z rzeczywistością. Zrezygnowałem po 3 dniu, zbyt kosztowne trzeba dzień wcześniej poświęcić na przygotowanie posiłku. Kupiłem szpinak żeby dodać garść na koktajl, co zrobić z resztą worka ? wyrzucić? Nie piłek koktajl przez kolejne 3 dni. Kupować również ogórek dla 4-rechplasterów jest niepoważne. Opłaca się gdy 2-3 osoby w domu zaczynają dietę. Lub dla tych warszawskich żon biznesmenów co całe dnie siedzą w tych swoich loftach i mają wypchane lodówki jedzeniem i duuużo czasu

    OdpowiedzUsuń

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Obsługiwane przez usługę Blogger.